Groepsfoto of portretfoto buiten

Een groepsfoto buiten van het gezin of de familie is een prachtige momentopname. Het zijn vast niet alleen opa en oma die deze foto’s trots aan hun vrienden laten zien. Ik ga graag met jullie op stap om lekker buiten ongedwongen foto’s te maken. Naast groepsopstellingen is er tijd genoeg voor spontane foto’s en als jullie dat willen ook portretten.

Foto’s houden herinneringen vast

Wat wil je nooit vergeten ? De mooiste momenten met je dierbaren: familiemomenten met kinderen, ouders, broers en zussen. Momenten met mensen die voor jou speciaal zijn, zoals je beste vriend(inn)en. Foto’s laten je opnieuw voelen hoe liefdevol jullie met elkaar omgingen. Want dat doen foto’s: ze brengen je even terug in het moment van toen.
Als je zelf foto’s maakt verstoort dat vaak nét dat wat je wilde vastleggen “mama, doe dat nou niet”. Bovendien sta je er zelf niet op. Of er wordt acuut geposeerd, waardoor het echte moment alweer voorbij is.

Spontane foto’s buiten met het hele gezin

Ik ga graag met jullie op stap om mooie foto’s buiten van het hele gezin te maken. Natuurlijk mogen oma(‘s) en opa(‘s) mee. Buiten kan je lopen, rennen, praten, stoeien. Er is er altijd wel iets om op te klimmen, achter te verschuilen of mee te spelen. Dat zorgt dat ik spontane foto’s kan maken terwijl jullie plezier hebben met elkaar. Ik werk zo onzichtbaar mogelijk. Ik heb alleen oog voor jullie samen en leg de momenten vast, waar jullie later met een glimlach, of misschien wel met ontroering of verbazing, aan terugdenken. Momenten die je zelf niet snel op een foto vast zult leggen.
Natuurlijk maak je zelf vaak foto’s met je telefoon of misschien zelfs wel met een fototoestel. Maar als je zelf foto’s maakt verstoort dat vaak nét dat wat je wilde vastleggen “mama, doe dat nou niet”. Bovendien sta je er zelf niet op. Of er wordt acuut geposeerd, waardoor het echte moment alweer voorbij is.
Ik kan ook foto’s bij jullie in huis maken. Klik op de link voor familie foto’s binnen

Voordeel van samen buiten op de foto boven studiofotografie

Jij bedenkt waar je graag op terug wilt kijken. We gaan naar een plek die voor jullie vertrouwd of juist een verrassing is. Ik maak foto’s waar mensen op staan zoals ze echt zijn. Juist door samen bezig te zijn zie je de liefde vóór en blijheid en verbondenheid mét elkaar. Hoe fijn is het als opa en oma ( die in deze Coronatijd jullie misschien minder vaak kunnen zien) deze foto’s er steeds opnieuw weer bij kunnen pakken.

Ik weet zeker dat het foto’s worden waar jullie en jullie ouders nu kunnen genieten. Maar ook foto’s waarop je (klein)kinderen later nog steeds kunnen zien, dat jullie leuke dingen met elkaar deden.  Lees even de praktische tips die de foto’s nog mooier kunnen maken.

Pluspunten familiemomenten fotografie

  • Blijvende herinneringen aan hoe het echt was
  • Er wordt zo min mogelijk geposeerd dus: karakteristieke gezichtsuitdrukkingen
  • Iedereen staat op de foto
  • Iedereen gaat gewoon zijn eigen gang ( tenzij we voor een groepsfoto anders afspreken)
  • Jij bepaalt de locatie: bij jullie rond het huis of ik ga met jullie mee op stap
  • Jij bepaalt de activiteit: boswandeling, speeltuin, vakantiepark
  • Ik zorg voor een goede mix bij mij van onzichtbaar zijn en aanwijzingen geven
  • Coronaproof: buiten en ik en iedereen die dat moet kan minimaal 1,5 meter afstand houden.

” Een groepsfoto laten maken is gewoon plezier hebben met elkaar”

Opa en kleinkind
Opa kan geluid uit zijn vingers toveren.

Groepsfoto, portretten, gezin, opa en oma

Hoe vaak hoor je niet: voor je het weet zijn ze groot. Daarom is het zo leuk om af toe een familiefoto of foto van het gezin te laten maken.

Omgekeerd is het ook fijn als je het samen zijn met opa en oma laat vastleggen. Het is toch heerlijk om later terug te kunnen kijken. Foto’s maken herinneringen los: ze kunnen zelfs gevoelens oproepen aan de gezelligheid tijdens oppasdagen of bijvoorbeeld dat uitje naar de dierentuin. Ook hiervoor dus buitenmomenten genoeg te bedenken.