Familiefotograaf met oog voor het moment

Mensen van alle leeftijden vastleggen zoals ze zijn: vrolijk of serieus, geconcentreerd of ontspannen. In zichzelf gekeerd of in interactie met anderen. Voor mij als echte familiefotograaf zijn dát de foto’s waar ík blij van word. En ik weet het zeker: dat zijn de foto’s die ook jíj graag voor je (klein)kinderen wilt achterlaten.

Met wie ga je in zee

Ik ben Annette Kolkman. Al sinds mijn 10e fotografeer ik erop los. Het begon als een hobby maar ik combineerde het al snel met mijn werk als communicatieadviseur in een grote kinderopvangorganisatie en verschillende woon-zorgcentra/verpleeghuizen.

Een van mijn taken was het verzorgen van foto’s voor internet en drukwerk. Ik zorgde voor actiefoto’s van de kinderen en de pedagogisch medewerkers, die er alles voor deden om hun een fijne dag te bezorgen.  Later fotografeerde ik ouderen en verzorgenden in woonzorgcentra: de zorgzaamheid en het onderlinge plezier tijdens dagelijkse activiteiten en bijzondere evenementen.

Na een hectisch bestaan als communicatieadviseur vind ik het de hoogste tijd om vooral te doen waar mijn hart ligt en mijn droom waar te maken: foto’s maken (en teksten schrijven zie www.fotosentekst.nl

Waar het om gaat

Familiefotografie is voor mij het vastleggen van het juiste moment: die ene blik, die actie, de herinnering die je graag even wil terughalen. Natuurlijk zo scherp mogelijk en als het even kan mooi belicht. Hoe meer licht, hoe beter het technische resultaat. Maar het gaat vooral om het juiste moment.

Ervaring

Op fotografiegebied volgde ik verschillende cursussen en workshops. Voor mij is in dit vak echter de praktijk de belangrijkste leermeester gebleken.
Door mijn werk als communicatieadviseur/fotograaf bij verschillende organisaties, heb ik dus veel ervaring in het vastleggen van jong tot oud wat voor familiefotografie goed van pas komt. Soms zijn mensen bang dat hun kind tijdens de fotoreportage lastig gedrag zal vertonen. Door mijn oorspronkelijke opleiding hbo-Jeugdwelzijnswerk en enkele jaren werken in een Medisch Kinderdagverblijf ben ik wel wat gewend, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.