Familiefotograaf met oog voor het moment

Mensen vastleggen zoals ze zijn: vrolijk of serieus, geconcentreerd of ontspannen. In zichzelf gekeerd of in interactie met anderen. Als echte familiefotograaf zijn dát de foto’s waar ík blij van word. En ik weet het zeker: dat zijn de foto’s die ook jíj graag voor je (klein)kinderen wilt achterlaten.

Met wie ga je in zee

Ik ben Annette Kolkman. Op mijn 10e verjaardag kreeg ik het oude AGFA-boxje van mijn vader. Ik was meteen verkocht. Fotograferen werd mijn passie. Niet alleen als hobby. Jarenlang werkte ik als communicatieadviseur in een grote kinderopvangorganisatie en verschillende woon-zorgcentra/verpleeghuizen. Een van mijn taken was het verzorgen van beeldmateriaal voor internet en drukwerk. Ook in mijn werk ging het om het laten zien wat er in de dagelijkse praktijk gebeurde. Actiefoto’s waarbij ik altijd zocht naar de interactie, het onderlinge plezier tijdens dagelijkse activiteiten en bijzondere evenementen. De gezelligheid van pedagogisch medewerkers en kinderen en later de zorgzaamheid van verzorgenden voor ouderen.

Als trotse moeder (die het geluk heeft al jong oma te zijn) weet ik precies wat voor foto’s leuk zijn om steeds weer opnieuw te bekijken.
Nu is de tijd voor mij aangebroken om vooral te doen waar mijn hart ligt: foto’s maken (en teksten schrijven zie www.fotosentekst.nl ). Kortom: mijn droom waar maken.

Waar het om gaat

Familiefotografie is voor mij het vastleggen van het juiste moment: die ene blik, die actie, de herinnering die je graag even wil terughalen. Natuurlijk zo scherp mogelijk en als het even kan mooi belicht. Hoe meer licht, hoe beter het technische resultaat. Maar het gaat vooral om het juiste moment.

Ervaring

Op fotografiegebied volgde ik verschillende cursussen en workshops. Voor mij is in dit vak echter de praktijk de belangrijkste leermeester gebleken.
Door mijn werk als communicatieadviseur/fotograaf bij verschillende organisaties, heb ik dus veel ervaring in het vastleggen van jong tot oud wat voor familiefotografie goed van pas komt. Soms zijn mensen bang dat hun kind tijdens de fotoreportage lastig gedrag zal vertonen. Door mijn oorspronkelijke opleiding hbo-Jeugdwelzijnswerk en enkele jaren werken in een Medisch Kinderdagverblijf ben ik wel wat gewend, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.